Какво е пътна помощ ?

Какво е пътна помощ ?

Какво точно представлява услугата пътна помощ или още наречена репатрак , с какво би могла да бъде полезна и на кого?

За услугата

Събрани са доста манипулации. От самото име се подразбира, че става въпрос за помощ на закъсали по път с проблем в автомобила, репатриране на катастрофирал автомобил и т.н.

Пътна помощ

Избирате фирма от интернет, като гледате резултатите и дали има оценки предимно, след това звъните и накратко разказвате какъв ви е проблема.  Обяснявате какъв тип МПС имате, лекотоварен, лека кола, трактор или друго. Служител пристига при вас със на място. Ако повредата може да бъде отстранена на място ще бъде направен опит за това. Някои фирми, нямат компетентни лица с технически данни и не предлагат подобно допълнение, а само да превозят автомобила ви. В отстраняване на повреда се включва и смяна на гума, джанта, както и доставката на такива. Поправка на ходова част, по двигател и друго. Не търсете 112 за такива услуги, те не помагат, освен ако не е свързано с Гражданска Защита!

Доставка.

Ако имате повредена джанта, нямате налична резервна гума, повечето фирми предлагат подмяна, както и доставка на гуми и джанти за да могат да се подменят и да се приберете, без нужда от репатриране. Някои предлагат и доставка на бензин, масла, антифриз, вода, дори и провизии за оцеляване, ако има препятствие, което не може да осигури достъп на МПС от типа Пътна помощ да ви изтегли. В такъв случай могат да се одставят провизии за оцеляване ( Да не дава Господ, никому! ).

Транспорт на автомобил

Това излиза малко от темата Пътна помощ, по-скоро тук вече е т.нар репатрак или репатриране, което ще рече транспортиране или преместване на МПС принудително. В тази услуга всеки, който например е извън страната, но е продал или пък е дал на някой да управлява неговия автомобил, може да поръча “ репатрак “ ( мпс тип пътна помощ ), който да превози дадения автомобил от точка А до точка Б, т.е. до новия шофьор или местоположение.  Също така и ако се налага преместване на автомобил с повреда в мотор или ходова част, паркиран някъде до сервиз. Могат да се превозват и автомобили закупени от магазин ли автокъща, до новия им собственик или първо местонахождение, където ще домуват. Няма проблем да се превозят и автомобили за ГТП, ако са с изтекъл срок. ( Съветваме ви, който има такава възможност, да не рискува с карането на документално нередовен автомобил ). И други манипулации.

Регистрация в КАТ

Не всички, но повечето предлагат и подобна опция, в която могат да откарат до КАТ, нерегистрирано МПС или такова за пререгистрация. Като може със или без собственика. Представете си, че сте на работа и нямате време да чакате по дългите по времетраене и физическа дължина опашки, но имате възможност да пратите някой, който ще свърши това вместо вас. Ще си спестите време в чакане, освен това работния ви ден ще се заплати, когато сте на работа, а не когато отсъствате, тоест в някои случаи някой ще спести и разходи. Това е доста полезна опция.
Думата репатрак е жаргонна и не съществува в тълковния речник. Принципното название е Репатриране или репатриращ автомобил / МПС, но в последствие се съкращава до репатрак.
ИМЕЙЛ: info@roadhelp.bg

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Състезанието в Серес

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА – 2018